3 x Google Maps mashups done right!

Met Maps van Google zijn al heel veel mooie mashups gemaakt. Drie recente mashups waar ik heel blij van kan worden!

Maps is natuurlijk een geweldige dienst om mee te spelen, op dit blog zie je een hele rits aan voorbeelden. De afgelopen twee weken kwam er weer een aantal voorbij. Ik zet er 3 op een rij: streetview x streetart, What was there en de game Street View Zombie apocalypse.

De eerste is het door Red Bull gesponsorde Google Street Art View. Mooie (en her en wat minder mooie) pieces streetart verzameld op een wereldkaart. Van Heerlen, zie bovenstaande afbeelding,  tot New York; van overal ter wereld zijn en worden er foto’s toegevoegd aan de street art map.

De map zelf zit ook nog aardig in elkaar. Alle pieces zijn voorzien van een adres en een social share knop. De map is voorzien van een zoekfunctie en twee tumbnail sliders met laatste toevoegingen en random foto’s. Er is zelfs een klein filtermenu met een aantal artiesten waaronder een voor het werk van Banksy. Een fraaie mashup om een aantal uurtjes in rond te neuzen.

De tweede mashup is waar historische archief en de realiteit van nu samenkomen. WhatWasThere koppelt oude foto’s van straten, gebouwen en andere plekken aan foto’s van vroeger. Zie het bovenstaande voorbeeld van een straatbeeld in New York.

Heel veel toen & nu foto’s in Amerika, maar gelukkig ook wat in Europa en zelfs Nederland. Zoals deze van Amsterdam.

De laatste is een game waarbij de streetviewmode fungeert als speelveld. Op basis van locatie wordt je gedropt in een streetviewomgeving. Dan is het de bedoeling om zo lang mogelijk in leven te blijven. De timer loopt mee. Navigeer over de kaarten zonder door een zombie gegrepen te worden.

Het is wat buggy en niet erg spectaculair, het is wel die creativiteit waar ik blij van kan worden. Geef Streetview Zombie Apocolypse dus maar eens een kans.

Ik vond hier nog een lijst met heel veel mooie en handige mashups. Zelf nog een mooi mashup gespot? Deel het in de comments.

Leave a Reply