Cubify: een iTunes voor 3D-printen

Game Changer. 

3D printen is een van de ontwikkelingen die hoog op mijn lijstje staan als het gaat om technologie die het paradigma van productie flink overhoop gaat gooien of zelfs totaal doorbreken. Cubify is een platform dat misschien wel de missende schakel was in de hele 3D-printen beweging en werd deze week gelanceerd op CES. Het platform wil de iTunes voor 3D-printen worden met een bibliotheek vol producten, bestanden en apps voor eigen productie of om te verkopen zodat andere er gebruik van kunnen maken

Op dit moment is de bibliotheek op een enkel bestand na vrijwel leeg, maar binnen afzienbare tijd moet Cubify vol staan met apps, producten en printbestanden. Vooral die apps zijn interessant: de 3D apps zorgen ervoor dat iedereen drie-dimensionale modellen kan tekenen, bijvoorbeeld op je iPad maar ook via Xbox (en binnenkort WIndows) Kinect. En het liefst net zo gemakkelijk als het inkleuren van een kleurplaat. Bright merkt terecht ook op dit wel eens de missende schakel kan zijn zodat 3D-printen net zo normaal wordt als een MP3 downloaden en op je Smartphone zetten. Binnen Cubify kan je ook je eigen werk verkopen, wat een Etsy-achtig element aan het geheel toevoegt.

Momenteel nog in beta, maar ik kan niet wachten tot Cubify op volle toeren draait. Check onderstaande video voor een nadere kennismaking. (Via Bright)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *