Doet u mij zo’n iPad

Gisteren was het dan zover: de iPad werd gelanceerd. Twitter was een chaos, de streams waren buggy en de RSS zit vol met blogposts over Apple’s laatste speeltje. Kortom Apple’s marketing werkt weer als een trein.

Eigenlijk wist iedereen dat het zou komen, iedereen wist wat het ding zou kunnen. Het was wachten op bevestiging. Even kort over de iPad: het is een oneerbiedig gezegd een grote iPhone. Apple zegt zelf dat het de iPad tussen de laptop en de iphone in positioneert. Wat kan dat ding? Video’s en muziek afspelen, mailen, surfen, boeken lezen, gamen en gebruik maken van dezelfde apps als de iPhone.

Wat kan die niet? Multitasken, geen USB, er zit geen camera in en ook flash is afwezig. Handig om te weten is dat er zowel een alleen Wifi als een Wifi + 3G versie komt en dat wij Nederlanders het apparaat op z’n vroegst in Juni kunnen verwachten. Meer info over de iPad lees je bijvoorbeeld hier.

Mijn mening

Natuurlijk wil ik er een hebben. Het is een schitterend apparaat om te zien en voor iemand die veel met het OV reist, is het natuurlijk een uitkomst om zoiets bij de hand te hebben. Belachelijk vind ik het feit dat multitasken geen optie is. Dit betekent dus dat het niet mogelijk is om twee programma’s te gelijk te draaien. Dit samen met de andere afwezige functies als de camera en flash en het feit dat de iPad draait op de v3.0 software doet mij in ieder geval denken aan een nieuwe Ipad binnen afzienbare tijd. Het klinkt gek aangezien de eerste nog niet eens te koop is, maar men zal wel moeten naar mijn mening.

Opvallend vond ik ook de prijzen van het apparaat. Men zet in op een brede afname tijdens de lancering in plaats van het apparaat eerst te richten op de gadgetfreaks en Apple fanboys. Het is afwachten wat de prijzen in Euro’s worden, maar meestal is het enige dat wijzigt aan die prijzen het $-teken dat wordt vervangen door het Euro-teken. Duurder dus.

Conclusie

Ik heb erg tegenstrijdige gedachten over de iPad. Hij is mooi, functioneel en zeker niet duur. Maar hij had nog zoveel mooier en functioneler kunnen zijn. Het feit dat twitteren en muziek luisten niet tegelijk kan, zou voor mij een reden zijn om een apparaat als lachtertje af te schrijven. Het lijkt er dan ook op dat het wachten is op een tweede generatie. Eentje die wel verder gaat dan dit model en geen familieappraat voor eenzijdige mediaconsumptie is. Desalniettemin kan ik niet wachten tot ik er een in mijn handen heb.

Bekijk hier de keynote, hier de officiële video en nog iets leuks.

One comment on “Doet u mij zo’n iPad

  1. Pingback: Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *