Download: Trendrapport De Zwarte kant van sociale media

Collega’s Sander Duivestein en Jaap Bloem publiceren nieuw trendrapport.

Mijn collega’s bij VINT hebben een nieuw trendrapport over de ‘Zwarte Kant van sociale media’ het web op geslingerd. De inhoud van het rapport wijkt af van wat de meeste gewend zijn om te lezen over sociale media. Waar over het algemeen vooral de utopische kant van het verhaal besproken wordt (Arab Spring anyone?), laten collega’s Sander Duivestein en Jaap Bloem aan de hand van 10 gevolgen zien wat de minder wenselijke kanten zijn van sociale media. Enkele voorbeelden daarvan zijn de negatieve gevolgen voor onze aandacht en concentratievermogen, maar ook de gevolgen voor privacy en een Big Brother/Panopticon-achtige wereld waaraan we allemaal bijdragen.

Als je het rapport gaat downloaden valt je misschien het versienummer (0.99) op. De reden hiervoor is als volgt:

Het trendrapport ‘De Zwarte Kant van Sociale Media 2012′ heeft als versienummer 0.99 meegekregen. Het is dus nog niet af. Aan 0.99 ontbreekt namelijk nog iets wezenlijks; jouw hulp. Wij hebben met dit rapport geprobeerd de problematiek ten aanzien van sociale media te delen en te duiden. Wij zijn er echter, gezien het sociale karakter, ook bijzonder van overtuigd, dat juist jij nog veel meer weet dan wij. Daarom zijn we op zoek naar je mening over van de negatieve effecten die we aanstippen, de analyse die we geven en de oplossingsrichting die we voorstellen.

Ben je het met ons eens? Herken je je in de feiten? Heb je soortgelijke ervaringen gehad? Of juist totaal niet? Laat het ons vooral weten. Ga met ons de dialoog aan in de comments hieronder of discussieer mee in de LinkedIn-groep. Wij zullen alle evaluaties en kritiek verzamelen en verwerken in de uiteindelijke versie 1.0.

Het rapport downloaden en lezen kan hier!

 

Leave a Reply