Google’s Demo Slam: idols voor tech-demo’s

Google komt met X-factor voor tech demo’s. Moeten we dat leuk vinden? Ik denk het wel. Google heeft de laatste tijd eindelijk weer eens wat dingen gemaakt waar ik blij van werd. Zo was er Google’s Transparency Report dat laat zien welke overheden welke diensten blocken, de Prediction API wat bijna futuristisch speelgoed is, kwam men met Google New dat een platform is voor nieuwe Google Producten en kondigde het vorige week het mysterieuze Demo Slam aan. Dat laatste ging vandaag live.

En wat is het dan? Het is een rechtstreekse 1 op 1 battle tussen demo’s waarbij bezoekers per ‘slam’ een winnaar kiezen. Idols voor tech-demo’s dus. Google heeft er nu een aantal video’s opgezet waarin eigen medewerkers hun producten laten zien. De eerste battle gaat bijvoorbeeld tussen Goggles en Search by voice.

Het is echter wel de bedoeling dat wij, de gebruikers, zelf video’s gaan maken en die via YouTube de slam-arena te laten betreden. Google wil dat het een plek wordt waar saaie tech-demo’s een ‘ik wil dit delen met mijn vriendjes’-laagje krijgen. In potentie is het een mooi platform voor jonge ontwikkelaars die hun product willen laten zien en Google is natuurlijk een platform met <cartman>authority</cartman>. De vraag is echter gaan ze dat doen.

De site is een vermakelijk stukje internet door de vormgeving dus neem een kijkje: http://www.demoslam.com/

One comment on “Google’s Demo Slam: idols voor tech-demo’s

  1. Pingback: Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *