Is het internet op?

Data groeit zo hard. En slechts 25% is unieke data.

Het internet groeit en groeit. En dat gaat voorlopig niet veranderen. Helaas zitten daar allemaal problemen aan verbonden voor aanbieders, maar ook voor consumenten. Neem bijvoorbeeld IP-adressen, binnen twee weken is de huidige voorraad aan IP-adressen op. Geen paniek, daar is al een oplossing voor. We gaan overschakelen naar een ander ‘systeem’  met meer ruimte. Heel veel meer ruimte zelfs.

Dat overschot aan data en de gevaren hiervan staan ook bekend als een ‘Exaflood’. Dit begrip doelt op de eenheid ‘exabyte‘, dat gelijk staat aan miljoen terabytes. Een mogelijke ‘Exaflood’ wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld sites als YouTube. Brett Swanson noemt deze overspoeling in dit artikel uit de Wall Street Journal bijvoorbeeld ook een van de redenen om netneutraliteit af te schaffen. Onderscheid in data en prioriteit hierin aanbrengen houdt het internet functioneel en up and running aldus Swanson.

Flowtown heeft een infographic gemaakt over de groei van het internet. Opvallende afsluiting: bijna 75% van de data is een kopie van de slechts 25% unieke data.

One comment on “Is het internet op?

  1. Pingback: Anonymous

Leave a Reply