Met je webcam in een videoclip

Minute of fame of Frame of fame. Utrechts muziekcollectief crowdsourced hun nieuwe clip.

Muziekclips kunnen heel duur zijn. Met de budgetten die men in de States gebruikt trek je de zorgsector in Nederland uit de slop en kan de NS wat verwarmde wissels aanleggen. In Nederland doet men het minder geld en dit levert zeker geen minder resultaat op.  De mannen van C-mon & Kypski gaan creatief om met het maken van een clip. Zij stellen: heb je een webcam? Dan kan jij in onze clip zitten. Via de website (http://oneframeoffame.com) Doe ons gewoon even na, schiet er een foto van met je webcam en wij plakken de frames aan elkaar. Simpeler kan het eigenlijk niet.
Schermafbeelding 2010-01-07 om 11.20.18

Zo dus ongeveer. Tot nu toe leverde het al iets meer dan 4500 inzendingen op en de teller is nog niet gestopt. Aan de link te zien was ik nummer 237 die zijn kop in de video wil hebben. Of ik in de clip zit is nog maar de vraag; er is maar plaats voor 1398 foto’s in de definitieve clip. Wanneer je de foto upload, kan je hem meteen embedden of delen naar je sociale netwerken als Twitter, Hyves en/of Facebook.

Met nu al een overschot aan inzendingen kunnen de mannen concluderen dat hun idee een succes is. Ook het NOS Journaal op 3 pikte de actie op en noemt het “simpel en ingenieus” en maakte er het volgende item over:

Leave a Reply