Sta je op de lijst? Lists: leuke functie of nieuwe geloofwaardigheidsfactor

Twitter heeft vandaag iets nieuws toegevoegd aan de web-interface: Lists. Leuke nieuwe functie of nieuwe geloofwaardigheidssfactor?

We kenden het al van de verschillende Twitterclients zoals Tweetdeck en Seismic, maar de web-versie van Twitter kan het nu ook: lijstjes maken. Eigenlijk heeft deze nieuwe feature twee functies:

  • Het organiseren van de mensen die je volgt. Je kunt ze bijvoorbeeld indelen op: collega’s, nieuwsbronnen, marketeers, bloggers etc. Zo krijg je lijstjes waar alleen de tweets van de geselecteerde personen in verschijnen. Een overvolle timeline is dus makkelijker te filteren.
  • De lijsten van andere bekijken. Misschien wel de leukste optie, zo kom je namelijk al snel achter interessante tweeps om te volgen. Je kan ook lijsten volgen dus je hoeft niet elke lijst zelf samen te stellen. Voorlopig moet je wel nog naar het profiel van iemand gaan om zijn/haar lijsten te bekijken.

Afbeelding 1

Ik ben vooral benieuwd hoe de lists de ‘geloofwaardigheids-factor’ van iemand gaan bepalen. Tel je pas mee als je op een bepaald lijstje staat m.b.t. jouw vakgebied….. Waar voor sommige het van belang is om ZO VEEL MOGELIJK followers te krijgen, zou nu het aantal list-vermeldingen een nieuwe hype kunnen worden.

Ik ben benieuwd hoe men hier over denkt…..

Leave a Reply