Stukje actie naar de mensen toe: Save the web, het is nodig!

Het is weer eens zover.

Wat is er aan de hand? Nou… in Amerika zijn er weer eens een aantal idioten die het internet willen kapotmaken. En het ergste is: ze zijn aardig dichtbij. Waarom het kapot moet? Omdat Hollywood en Ome platenmaatschappij te weinig centjes hebben doordat stomme YouTube, dat afgrijselijke Soundcloud en niet te vergeten die driewerf verdraaide sociale netwerken als Twitter en Facebook. Het kwaad heet dit keer de Internet Blacklist Bill — ook wel de “PROTECT IP Act” of S. 968 in de Senaat en de “Stop Online Piracy Act” of H.R. 3261 in het huis van afgevaardigden — en is een pervers, totaal achterhaald, dictatoriaal stukje wetgeving met immense gevolgen. Waarom? Check onderstaande video die alles haarfijn uitlegt:

PROTECT IP Act Breaks The Internet from Fight for the Future on Vimeo.

Double facepalm naar wij dachten. Internetgiganten, zoals Google, Yahoo!, Mozilla, Twitter en AOL, komen ook in actie (soort van) met ” a full-page ad in today’s New York Times “. Veel kunnen we natuurlijk niet doen, maar TDW komt met een aantal suggesties:

– Reach out to your representatives in congress. Despite what they might think, they work for you. Remind them of that by e-mailing them this form letter (good), or look them up and write them a personal, heartfelt letter (even better).

– Sign this petition, and also this one.

– Share this post and/or the video above.

– Get the word out any way you can, because, soon, you may no longer be allowed to.

Dus occupy desnoods uw eigen serverruimte, maar teken in ieder geval die petitie.

Leave a Reply