Zijn memes kunstwerken?

Iedereen die ooit een lolcat heeft gemaakt, is de maker van een kunstwerk? Waarom niet. Zijn memes kunst? Dat is de vraag die centraal staat in deze video en beantwoord wordt aan de hand van de opvattingen van wat kunst is door verschillende filosofen. Ik blijft memes een van de meest intererssante en bepalende culturele artefacten vinden van de afgelopen 10 jaar. Wie kent Bert is Evil bijvoorbeeld nog? Maar van Nyan Cat tot aan Fuuuuuuuuuuuu tot Awesome kid, memes zijn geweldig.

Beetje achtergrondinformatie over memes? U vraagt, ik draai. Meer over memes in wat memes zijn vanuit een culturele archeologie en hoe het mechanismen van memes werken of een overzichtje van de beste memes en een artikel over 7 memes uit een tijd waarin er nog geen internet was. Oh ja en dit is natuurlijk veruit het beste waar je op kan klikken.

2 comments on “Zijn memes kunstwerken?

  1. Ja! Niet zozeer uit technisch oogpunt, maar meer uit het creëren van een geweldig sarcastisch of grappig plaatje. Ook ik heb ‘art’ gemaakt. Check mijn website. Ik vind het erg leuk om politieke memes te maken, memes waarbij geert wilders of rutte in de aandacht komen te staan en/of belachelijk worden gemaakt.
    Ik zal nog lang door gaan met het maken van kunst, en hopelijk zal zelfs na mijn dood men mij herinneren!!!!

Leave a Reply